Haarlemmermeer lyceum

Dit schoolgebouw, dat in de oude toestand vooral wit was geschilderd, kreeg een grondige opfrisbeurt op basis van Fasiani kleuradviezen.

De docentenkamer kreeg een eigen kleurpalet, afwijkend van de overige ruimtes, met vloer en meubilair als uitgangspunt. Zo ervaren de docenten een andere belevingsruimte om even tot zichzelf te komen.
Door een donkerblauwe kleur, kreeg de standaard witte keuken een veel modernere uitstraling.
Ook in de kantine werd donkerblauw toegepast. Daardoor werd de ruimtelijke werking rustiger en kwam er meer samenhang. Ook de uitgiftebalie in de kantine heeft meer kracht en uitstraling gekregen doordat deze nu ook donker van tint is.

In de lokalen is meer rust en samenhang gekomen door warme tinten, minder contrast tussen wanden en meubilair en een betere focus op op het witte schoolbord en digibord.

De kille en trappenhuizen kregen een actief kleurenpalet voor een uitnodigende en meer omarmende sfeerbeleving. Deze kleurtoepassing stimuleert leerlingen om tijdens de lesblok wisselingen tot levendige actie, fysiek en verbaal, om zo bij het volgende lesblok weer rustiger te zijn.