Wie is Leo Faasen?

Over Leo Faasen
Als vormgever met kleur ben ik ruim vijfendertig jaar actief in de kleurenwereld. Alle facetten heb ik mogen leren kennen: van verftechnologie om de technische kwaliteiten te beheersen tot interieurarchitectuur om die kwaliteiten op een juiste wijze toe te passen. Op deze kleurrijke weg waarop ik de titel Meesterschilder heb behaald, tot de kunst van het vertalen naar de praktijk, heb ik geleerd bewust kleur toe te passen en tevens anderen te leren om bewuster met kleur om te gaan.

Wat is een wereld zonder kleur? Bij het ontwerpen van vormen en architectuur is kleur altijd betrokken, dus is kleur in wezen een bouwend en belevingselement. Kunt u zich een omgeving, een gebouw of een ruimte zonder kleur voorstellen? Kleuren zijn ongrijpbaar en hebben iets mystieks als ze worden samengebracht in een palet. Kleuren manifesteren zich telkens anders in samenhang met het licht, vormen en andere kleuren. Ze geven hun geheimen niet zomaar prijs, maar pas als je heel aandachtig luistert. Dankzij mijn vele werkervaringen in de praktijk, heb ik kleur vaak mogen ontmoeten, waardoor ik de diepere waarden heb leren kennen die inspelen op de menselijke behoeften.


Mijn werkplek ademt een sfeer die iets over mijzelf zegt. Daar kan ik tot inspiratie en werkzin komen.