Woonzorgcentrum Nijenstede

De buitenzijde van Woonzorgcentrum Nijenstede in Amersfoort was dringend aan een renovatie toe. De gevelrenovatie is afgerond en met het uitgevoerde kleuradviesplan kan het wooncomplex er weer jaren tegen. Op verzoek is er een nieuw meer hedendaagse kleurpalet samengesteld. Voorafgaand is er eerst een ‘emotioneel belevingsconcept’ gedefinieerd. “In dit geval hebben we te maken met een gebouw dat voor mensen hun huis en directe leefomgeving vormt. Voor velen is een wandeling naar de stad te ver, dus de beleving van de directe woonomgeving is extra belangrijk. Het kleurplan dat is ontwikkeld is gebaseerd op vier punten: uitnodigend, aanwijzend, verrassend en karakteristiek.” Voor dit project was het voorstel om een Toscane kleurbeeld op te roepen. Een schakering van afgestemde kleurtinten aquablauw en aquagroen, samen met lichte zandtinten en een vergrijsd blauw. Kleuren die in samenhang met elkaar combineren en in elkaar versmelten. Vooral op de binnenplaats is de grauwheid verdreven en is het complex nu lichter, veel kleurrijker en echt uitnodigend. En de bewoners hebben nu nog meer het gevoel van ‘thuiskomen’.