Zorgpraktijk

Zorgpraktijk

Zorgpraktijk is een breed begrip. Onder zorgpraktijk vallen de individuele huisartsen- en tandartspraktijk. Maar ook medische specialisten zoals oogarts, plastisch chirurg, enzovoorts. Tegelijkertijd zien we een duidelijke toename van gecombineerde zorgcentra.

Eén loket, waarin alle zorgdisciplines vertegenwoordigd zijn, zoals huisarts, vroedvrouw, logopedie, consultatiezorg, fysiotherapie en apotheek. Deze synergie van zorg moet ten goede komen aan de kwaliteit van de zorgverlening aan de cliënt/patiënt. En daar hoort natuurlijk een passend kleurenplan bij.

Tips

  • In de wachtruimte heerst over het algemeen een ongemakkelijk gevoel. Gevarieerde kleuren en verrassende indelingen van het meubilair maken de sfeer ontspannen. Een centrale, ruime leestafel met sfeervolle tafellampen bevordert het ‘huiskamergevoel’.
  • Kinderen die moeten wachten zijn goed af te leiden met een kleurrijke speel- en leeshoek met gevarieerd speelmateriaal.
  • Zorg voor hoogteverschillen bij de balie, zodat ook mensen in een rolstoel goed contact met de medewerker kunnen maken.